miércoles, 11 de mayo de 2016

Txekia dastatzen!

Kaixo kaixo!

Konturatzeako denborie badijue ta 3 aste bakarrik geratze zaxkigu Pragataz disfrutatzeko, ta nola ez, bertako jan goxue dastatzeko. Asike gaur, Txekiako gastronomiyen inguruen idatzikot.

La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf
La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf
La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf
La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf
 Hasteko, esan nere iritziz Txekiako jana oso goxue dala, bai berdura, haragi eta espezie aldetik. Jatetxe batea jute bazeate jatea, nahikue da plato bakarra eskatzie, oso plato oparuek ateatzeituzte ta.


Hemen bazkai bat zopa batekin hasteko ohiturie dakebe eta nere ustez bat dao destakatzeuna: Goulash, ogiye kazuelatzat hartu eta haragi gixatue ta berdurakin eindako zopie. Hona hemen argazkiye.

La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf


La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf
Haragiye gustukue bazu, Txekian suerteko zaude, izene plato gehienak haragiyekin daude elaborauta. Horreatik kalien postu asko ikusikoituzu bertako jana saltzen eta haragiye iten.

Plato tipikotan sartzean beste jakiyek txerriyen ukondue edota saiheskiyek die.
Eta nola ez, GARAGARDUE, Pragako laugarren altxorra eta Txekiako simbolue! Hemen oso merke billatu laikezu garagardue, 0.5 litro = 1 euro gutxi gorabehera. Markaik ezagunena Pilsen da eta Pragatik ordubetea dao zerbezeri hau. Gaur egun 40 zerbezeri industrial daude Txekiar Errepublikan.


 Guk "Topa!" esatedeun bezela, hemen.... NA ZDRAVÍ!

Bertako janai goxo hau dastatzeko Stupartska jatetxien gomendatzet, (ni ya 6 aldiz jun naiz). Zerbitzari jatorrak, toki haundiye ta erosue, prezioz ondo eta janai ona, bai kalidade eta kantidade aldetik.

Eta pare bat datu kontutan hartzeko:

1) Jatetxetako mahaietan esertze zeanien, batzutan pikatzeko almendrak edota galletak egoteie, ez pentsau dohainik izeteienik, jate baituzu kobra ingoizue. Argazki hontako galletak bezela, adibidez;
Eta 2) Gure herriyetan eztakeu ohitura asko eskupekue lagatzeko, eta Pragane ezta derrigorra baño bai ohiturie. Mahaira zerbitzatze baigue bakarrik ematea eskupekue, bestela ez. Jatetxetan normalien kontuen %5 eta %15 artien izetea.

Besteik gabe, On egin!!!

Aiora.
La gastronomía de la República Checa tiene una amplia variación de platos para degustar, que seguro que a los viajeros les van a encantar, ya que es una comida rica, tanto en verduras como en carnes y sobre todo en especies. Es importante señalar que si vais a comer a Praga en un restaurante la mayoría de menús son de un solo plato, ya que la comida es abundante y es típico comer un solo plato en lugar de los dos o tres platos típicos en otros países. - See more at: http://www.viajarpraga.com/gastronomia-platos-tipicos.php#sthash.mMsHcST9.dpuf

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